Sider

lørdag den 30. juni 2012

Gustav til babysvøm

Så har vi været 10 gange til babysvømning. Stor succes. Gustav har ikke været ked af det en eneste gang (hvilket har i det hele taget sjælden er) på trods af torpedo-dyk, skrigende babyer, eller træthed. Så er det jo ingen sag.
Og sådan ser der ud i badet bagefter, hvor gulvet er fuld af små babyer i hver deres ægge-badekar-skal, imens deres mødre bruser.

fredag den 29. juni 2012

Give Away på Savværksvej


I forbindelse med Boys Month hos Frk. Turkis, laver jeg lige en drengerelateret Giveaway, nemlig denne barnevognspude.

Reglerne er enkle:
Tilmeld dig som fast læser, hvis du ikke allerede er det og skriv en kommentar til indlægget.

Jeg trækker den heldige vinder d. 16 juli, hvor jeg igen fylder 29 år.

Se også min DIY på barnevognspuderne.

Bliver du ikke den heldige vinder af denne giveaway, men bare må ha en af mine puder, er du velkommen til at kontakte mig. Jeg tager imod bestillinger så længe mit lille syværksted kan følge med.

Savværket igang på Savværksvej

Så er der gang i den. Motorsaven og diverse andre larmende tømrer instrumenter har været igang her på matriklen de sidste par dage. Ud af en stamme på 5 m og dia på ca 60 cm er der kommet 4 stole og en bænk, som endnu mangler ryglænet. Denne finesse er dog stadig under udarbejdning. Jeg bor jo sammen med en udlært snedker/tømre. Og selvom han siger han aldrig mere kunne tænke sig at arbejde som samme, så nyder han dog stadig at lave et produkt ud af træ fra bunden.
Stole og bænk skal stå rundt om vores kommende bål sted som vi skal igang med i ferien.

torsdag den 28. juni 2012

Posten kom med jersey..

Efter at ha kigget på et link Anna fra LaraLil, har jeg shoppet lækre lækre Jersey stoffer på denne side: www.liandlo.com
Og med DIY på ribkanter fra LaraLil og det jo bare at gå i krig. Så jeg skal lige ha nogle bestillinger gjort færdig og klargjort en giveaway til BoysMonth hos frk Turkis -så står den på Jersey i lange baner.

onsdag den 27. juni 2012

I Mormors strik

Denne lækker sag kan Gustav endelig passe. Det er hans mormor som har været igang med pindene.

tirsdag den 26. juni 2012

Så er aftensmaden klar

Vi skal grille, hvilket vi efterhånden ofte gør efter at min 'mand' har købt et ude-køkken af en gasgrill. Men den er nu rigtig god.
I foliebakken er der skrubbere små nye kartofler, drysset med kerner ( solsikke, græskar, sesam) og chorizopølse og en skvat flydende margarine på toppen. Og så på grillen med det hele i 15-20 min.

søndag den 24. juni 2012

DIY Mærkater til hjemmelavet marmelade.

Istedet for en masse klistermærker på glassene når man laver marmelade, har jeg istedet i år lavet disse laminerede. Der findes et hav af forskellige mærkater på nettet, lige til at printe ud. Jeg har brugt mærkat-automaten fra Dansukker, hvor man selv kan tilføje ens tekst og de andre fra Mini-mega.

DIY:
Print de ønskede mærkater.
Klip dem ud og klips et hul i hjørnet med en hulmaskine
Læg dem i lamineringsfolie og laminér dem.
Klip dem ud og tag en hul-tang og vælg et mindre hul til at lave hul midt i det nuværende. Derved klipper du ikke hul i lamineringen og lader ikke frugten trænge ind under papiret.
Voila.

Mere marmelade.

Nu med jordbær og hyldeblomst, og en lille fin opstilling til ære for fotografen.

lørdag den 23. juni 2012

Nu med sommerfritz.

Når man er en kort-hårs-pige, skal der ikke meget til før man føler sig total langhåret. De sidste mange gange hos frisøren har jeg bare fået lyse striber i pga graviditet/amning. Men denne gang skulle der ske noget mere. Så amning eller ej så fik jeg afblegning i og klippet helt i bund i siderne og nakke. DEJLIGT. Så kan sommeren bare komme an, hvis den da overhovedet kommer.

Flasher også lige Trine i hendes haremsbuksedragt med en bluse under, hvilket går rigtigt fin. og ikke mindst årets første portion jordbær marmelade. Skal ha lavet en portion mere med jordbær/hyldeblomst inden de er færdig med at blomstre.

fredag den 22. juni 2012

Der kom gaver idag...

Trine havde en gave med hjem fra dagplejen. Var luge ved at fælde en tåre da jeg læste teksten. Og Ja-hun fylder snart 3 år. Puha tiden sponser afsted.

Og da jeg tømte postkassen, var der brev fra min veninde som har termin om 3 uger. Hun havde været igang med Hama-perlerne. Tusind tak for de to søde ugler til Trine og Gustav. Desværre er det ene øre allerede knækket af. Men mon ikke Tina hurtigt lærer at stryge perlerne på begge sidder når hun selv får en pilfinger! 😃

onsdag den 20. juni 2012

Søger med lys og lygte efter...

Denne barnets bog. Har fået at vide af min boghandler at de ikke laves mere. Men derfor kunne der jo godt stå et eksemplar et eller andet sted. Det er et ringbind med fortrykte sider i. Og hvis det nu slet ikke lykkedes for mig at skaffe et eksemplar, er der så nogen der ved om man kan købe de fortrykte sider særskilt i A4 størrelse?
Håber der er en derude i blog land der kan hjælpe.

tirsdag den 19. juni 2012

Flere barnevognspuder.

Har efterhånden fået en del puder kørt igennem maskinen. Har dog glemt at tage billeder af dem inden de er blevet sendt afsted. Denne gang huskede jeg det. Den nye ejer kommer imorgen og henter.

Der er noget i luften...

... Som min dagplejemor sagde idag, da jeg meldte Trine syg igen. Alle hendes børn var ramt af feber. Trine var hjemme igår med 39,4 i feber. Idag har hun ingen feber, men er pylret. Så vi tager lige en pjække-hygge-dag herhjemme. Håber feberen bliver helt væk idag.

mandag den 18. juni 2012

Hyldeblomst - Mmm...

Så er der snart hyldeblomstdrik. Skal lige trække en dag mere.

søndag den 17. juni 2012

5 mdr og om at ville være sig selv...

... Nu er Gustav 5 mdr og moren her higer efterhånden efter at kunne være sig selv eller rettere sagt for sig selv igen. Det der med at have en baby tapetseret til sin krop døgnet rundt, er bare ikke mig i længden. Så nu gør jeg noget ved det. Gustav er startet med grød og dermed første step på vej mod slut-amning. Og hvis jeg tæller i aften med har jeg været ud at løbe 3 gange i denne uge. Sådan! Glæder mig allerede til den aften jeg kan tage afsted uden at bekymre mig om Gustavs spisetider og mor-afhængigheden.

I får også lige dagens andet Instgram-billed. Ny bagt jordbærtærte. Mums.
Følg mig på Instagram på 'Savvaerksvej'

torsdag den 14. juni 2012

Se min' stole - De er hvid som...

... To styk trip trap-stole hjemvendt fra autolakereren. De er bare blevet super flotte. Vil prøve at passe godt på dem så de ikke allerede er skallet af om et par måneder. Så derfor får Trine også en hynde at sidde på igen. Gustav har endnu ikke indviet sin stol, men han skal snart sætte med til bords.

All-inclusive

Jeg læste idag en kommentar hos en kollega som lige havde været med familien på ferie sydpå. Ungerne savnede poolen og is. Moren savnede All-inclusive. Jeg er så enig med hende. Det er heller ikke altid jeg gider. Og jeg spiser ofte selv med børnene da min mand arb 17-5. Så i aften blev det til pandekager ( som det ofte gør ).

Hade-opgave nr 1.

... Er simpelthen at gøre køleskab ren. Tror ikke Fødevarekontrollen vil give mig en stor smiley. Dog er det ikke sundhedsfarligt.
På 2. Pladsen kommer at vaske gulv, hvilket jeg ofte sætter min mand til.

mandag den 11. juni 2012

Bukser færdig og bloomers på modellen.

Disse bukser har også ligget færdig klippet længe. Nu er de syet sammen med min nye neon grønne tråd fra BettyP. Har syet stjerne med samme farve. De er lidt store endnu til Gustav, selvom str hedder 68/74. Mønstret er fra MiniKrea.








Og så fik jeg Trine i hendes nye bloomers idag. De er et hit. Lidt posede, men ikke værter end man vender sig til det. Tror jeg prøver at finde ef lidt smallere mønster til næste forsøg.





Lise :o)

Give away - Liebe

Hos DingDongDynamofis



Lise :o)

søndag den 10. juni 2012

Færdig heldragt og kunsten at vaske gul.

Så blev jeg færdig med denne heldragt i kort model. Mønstret er MiniKrea og super let. Der er brun rib i kanter og brun strygestof som deko.


Og så er der lige det der med at vaske gult. Har stadig ikke lært det. Er det en ren gul bluse kommer den altid med i den hvide/lyse vask. Men er der også mørke farver i, hvor gul kun er detaljen eller en farve blandt mange andre farver i noget Strib, så ender den altid med at være kedelig gulgrå efter vask. Er du god til at vaske gul?

Lise :o)

lørdag den 9. juni 2012

Neon bloomers.

Så er der lavet et første forsøg på et par bloomers. Trine har ikke prøvet dem på endnu, så ved ikke helt hvordan de passer. Men sy- og udseende mæssigt er jeg godt tilfreds. Er pimpet med neon tittebånd og tråd fra BettyP.

fredag den 8. juni 2012

DIY - Haremsbuksedragt

 Her kommer så DIY på min Haremsbuksedragt.

Inden du går i gang skal du måle dit barn fra armhulen og så langt ned på benene du vil ha dragten til at gå. Dragten vist på billedet går til lige over anklen og så kan man trække ribkanten op til knæet så det ligner et pose nederdel istedet.

Du er mere end velkommen til at bruge min DIY - men jeg ville blive rigtig glad hvis du ville linke til siden på min blog. TAK!

Sådan gør du:
Målet fra armhule til ben divideres med 70 og ganges med 100, så har du målet på det stykke kvadratiske jersey stof du skal bruge. Fx måler trine 63 cm, hvilket giver et stof forbrug på 90x90cm + ca 10-15 cm til ribkanter afhænging af stoffets bredde.
Obs. hvis du bruger stribet jersey skal du være opmærksom på at striberne kommer til at gå på strå.

str 92 = 75x75 cm
str 98 = 82x82 cm
str 104 = 90x90 cm

1. klip dit kvadratiske stykke jersey og fold den ene snip et lille stykke op over midten
2. Fold nu siderne ind.
3. klip nu fra hjørnene og op til spidsen i midten, så alt det stof der overlappede da du bukkede siderne ind er klippet væk.
4. Sy nu de to sider sammen. Jeg har brugt en jersey nål og sting nr 09 på min maskine som er en stræksøm.

 5. nu skal toppen klippes af, som er det sværeste. Jeg har fundet en top frem af trines for at få et målestoksforhold over hvor lang hun er i overkroppen. Man skulle jo nødig kunne se hendes underbukser fordi ryggen er blevet for dyb. Læg toppen så midten af blusen er der hvor spidserne mødes. Klip nu toppen af stoffet. TIPS klip hellere for lidt af i første omgang end for meget.
6. toppen klippet af.
7. klip nu et bærestykke som er lige så langt som barnet måler fra armhule til armhule og 8 cm bredt. fx har jeg til str 104 klippet 18x8cm. fold det på den lange led og nål det faste ret mod ret på dragten. TIPS: Jeg har brugt mange nåle da dragten er breddere end bærestykket, så bliver det pæneste at rynkerne er små og jævnt fordelt.
8. Mit nåle arbejde set fra "dragt-siden". Så nu stykket fast med alm stikkesting med stinglængde 3,0 ca.
 9. klip nu ud til bindebånd. ca 4x180cm. Er dit stofstykke ikke så langt så klip to stykke og sy dem sammen på midten. Se denne tutorial hos Xo Ein Ding på hvordan du syer ribkanten fast i ryg-udskæringen.
10. har du klippet to stykker og syet dem sammen, så skal midten af bånden været midt på ryg.
11. sådan ser det færdige resultat ud. sy med alm stikkesting, stinglængde 3,0
12. klip nu en trekant af i hver spids til benene, som ca måler 10 cm (str 92 =8-9cm)
13. klip nu ribkanter til benene som er ca 1-2 cm kortere end den afklippede længde. Jeg har klippet 18x5cm til hvert ben. Kan du li en breddere ribkant så klip fx 18x8cm
14. sy nu de korte sider sammen på den klippede ribkant, så de danner en ring og fold den så den ligger dobbelt. Nål den nu fast ret mod ret, som alm. ribkant i bukser. Sy den med en strækbar søm.
15. Voila! Et styk haremsbuksedragt færdig... Er der noget som ikke er forståeligt, så sig endelig til.
GOD FORNØJELSE!

torsdag den 7. juni 2012

Haremsbuksedragt




Denne skønhed af en dragt har jeg set på Pinterest og har kastet mig ud i at lave tilsvarende udfra mit eget mønster. Og det lykkes nu rigtig godt synes jeg selv. Trine var super god den anden dag til at lege model. tror paraplyen gjorde udfaldet.. Har nu syet den i tre eksemplarer indtil nu...

PS: Stof2000 har lige pt. sommersalg på en række jersey-stoffer helt ned til 20 kr/m.
Så du kan sy en super billig dragt .

DIY på haremsbuskedragten kommer imorgen.
Glæd dig.
Det er en most-do-sommer-ting....

onsdag den 6. juni 2012

Nyt look på bloggen

Den søde Sirianne har designet mit nye look på bloggen og jeg er fortsat ved at få det hele til at fremstå rigtig fint og simpelt. Læs mere om blogdesign hos SiriAnna. Jeg er bare helt vild med looket, Mette har fremtryllet ud fra nogle stikord jeg gav hende... Du er bare super dygtig Mette.

søndag den 3. juni 2012

Trine til dyrskue...

... Sammen med resten af familien. Det var super sjovt at ha hende med og se hendes store begejstring for alle dyrene.


Trine var vild med alle dyrene; heste, køer, grise, får, kaniner, høns. Men julemanden som også var der blev hun bange for og græd.

Lise :o)

lørdag den 2. juni 2012

Barnevognspude - og kommende DIY

Jeg har rigtig hygget mig med at lave disse puder til tøserne fra min mødregruppe og givet dem hver især deres eget personlige look.


I næste uge når jeg får tid, ligger jeg en DIY ind så i alle selv kan sy jeres støttepuder til barnevognen. Gustav har brugt sin siden han var knap 4 mdr.











Jeg har brugt mit strygestof fra LaraLil, mit nye indkøbte neonbånd og neonsytråd fra BettyP og en hæklet blomst til at pynte puderne med.

NB: Er der ikke snart en venlig sjæl der kan fortælle mig hvor fejlen ligger, siden der ikke bliver vist billeder på blogrollen når jeg laver indlæg via blogpress fra iPhone. Når jeg laver indlæg med Blogger via iPhone, kommer der billede på. Mystisk men død irriterende, da et indlæg med billede på blogrollen ser mere indbydende ud.

Fortsat god dag - Lise

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails