Sider

søndag den 28. december 2014

Året der gik - 2014

Lidt billeder samlet i en kollage som er hverdagens små billeder, men siger utrolig meget om årets gang.

2014
Gymnastik, sygdom, store børn, ferie, Tyrkiet, Æ kreatræf, 12monthsofknitting, strikketøj, symaskine, æ kreaklub, hygge, småbørn, travlhed, ny arbejdsplads, hækling, kreative ideer, ønsker om flere timer i døgnet...


2015
nyt børnehavebarn, skolestart, æ kreaklub, 12monthsofcrochet, hækling, strik, symaskine, hjemmehygge, ingen sygdom, 26 timer i døgnet, masser af tid til veninder…

Uha.. det bliver et godt år.

torsdag den 11. december 2014

DIY - Skæggede hue-nisse



Efter at være blevet inspireret af Åsas tomtebod nisser set i Inspiration, er disse nisser kommet til verden. De original koster 1.199,- som er med ægte pels/hår som skæg. Disse er til sammen lavet for materiale for 300 kr. Ideen kom da Gustav skal stoppe ved sin dagplejemor i næste uge og jeg gerne ville lave en ting til hende. Alle sagde at jeg skulle lave en nisse og så kom inspirationen til denne. 
Tys tys - sig ikke noget til min dagplejemor

 DIY HUENISSE CA 80 CM HØJ:

MATERIALE
1,5 M Hobbyfilt - mørkegrå (stof og stil)
1 m Vlieseline - stivende (stof og stil)
0,7 m Uldfilt- lysgrå  (stof og stil)
0,5 m imiteret hvid lang pels (stof og stil)
2 store trækugler (søstrene grene)
3 Gosa slån puder (ikea) 
limpistol

SÅDAN GØR DU.
1. Find ud af størrelsen på din nisse. Min krop i nissen er en 3/8 stor cirkel, altså det der ligger imellem en halvsol og en kvartsol. Min diameter på denne 3/8 cirkel er 50 cm. Du kan også vælge en hvilken som helst anden størrelse og du beregner hvor stor bunden skal være på følgende måde.

x= Radius på 3/8 cirkel på krop

Omkredsen = x * 2 * phi : 8 * 3

Radius på bunden til kroppen = Omkredsen : 2 : phi

Med min radius på 50 cm på min nissekrop ser mit matematikstykke derfor således ud

50 cm * 2 * phi : 8 * 3 = 117,81 cm
117,81 : 2 : phi = 18,75 cm,
 som jeg har rundet op til 19 cm som radius for bunden til kroppen. Passede perfekt rundt.

2. Du klipper et par små fødder som du synes de skal se ud. Du klipper en 3/8 del stor cirkel med den ønskede radius og udregner den tilhørende bund og klippe denne ud med den rette radius. Brug en tusch og snor for at lave din egen passer som kan tegne en cirkel.

3. Sy først kroppen sammen bagpå ret mod ret og lad de sidste 10 cm i toppen stå åben som du senere skal bruge til at fylde kroppen ud med.

4. Sy derefter fødderne sammen vrang med vrang med 0,5 cm sømrum. Placer fødderne på kroppen og sy derefter bunden fast vrang mod vrang, hele vejen rundt.

5. Kom nu den ønskede mængde fyld i kroppen og sy hullet til på maskinen hvis muligt ellers i hånden.

6. klip nu 20 cm bred stykke pels som skæg og 80 cm lang. Placer skægget midt for så det flugter fødderne og glat den nu rundt langs kroppen så det følger kroppen i denne skrå linie som vist på billedet. Jeg har brugt en limpistol til at lime skægget fast med. Kan også syes i hånden.

7. Herefter klippes der ud til selve huen. Den er klippet ud i en kvart-sol, altså 1/4 cirkel. Der klippes et svarende stykke stykke vlieseline som stryges på. Huen syes sammen ret mod ret.

8. Prøv huen på nissen og find ud hvor du vil placeres din næse. Sy næsen fast. Du kan efterfølgende også vælge at sy huen fast eller lime den med limpistol. Min sidder dog løst på indtil videre. VOILA et stk hue-nisse.
GOD JUL

fredag den 5. december 2014

Inspiration - 12 months of crochet

Her er nogle af de ting jeg godt kunne blive inspireret af at lave i hækle-udfordringen #12monthsofknitting.
Og skal det tunesisk hækling altså også prøves af. Har nu haft grej hertil købt i over et år...

Barnevognspuder under træet

Så er der en lille beholdning af barnevognspuder klar til salg i shoppen igen. Lige i rette tid til at få bestilt, sendt og lagt under træet til en heldig lille trold.

torsdag den 4. december 2014

2015 - 12 months of crochet

SKAL DU VÆRE MED
Udfordrer dig selv og deltag i denne hækle-udfordring for 2015. Du vælger selv dine projekters størrelse, blot du afleverer et pr måned og viser under disse hashtags.
Du kan hækle babyrangler, veste, håndklæder, puder, sofatæpper m.m. Kun fantasien sætter grænser.


onsdag den 3. december 2014

2014 - 12 months of knitting.

Hele 12 måneders strik blev det lige knap til trods store ambitioner da jeg i januar tog udfordringen op og meldte mig til denne strikkeudfordring. Men 9 projekter er der dog gledet af pinden, hvilket er total vildt, da jeg er den store strikkehaj. Ja - jeg kan finde ud af at strikke, men det har ikke været min store passion. Men jeg må sige at jeg er blevet mere tændt efter denne omgang. Og jeg er bestemt også blevet mere strikkekyndig. Har stiftet bekendtskab med, hulmønster, spiralstrik, vendestrik, flotte sidesømme, engelske opskrifter, og meget mere. Og her er så den samlede herlighed for 2014…. Er sgu en stolt strikker…...
Har du set at jeg har sparket en ny udfordring for 2015 igang på IG - 
12 months of crochet
#12monthsofcrochet
#12moc
Læs mere herom på bloggen imorgen eller besøg mig på IG - @savvaerksvej

Byt en lap-tæppe 2014

Så er lapperne syet sammen fra årets IG-leg byt-en-lap 2014. Tæppet skal bruges til gustavs kommende seng som han får i januar. Lige nu sover han i sin tremmerne uden tremmer for, men han falder simpelthen ud af den om natten. Så turen går i starten af januar til IKEA, så bliver sengene rokeret rundt i huset. Trine får ny og Gustav arver Trines. Men her er resultatet af alle de lapper som i løbet af efteråret er modtaget. Har dog været nød til at sortere en hel del fra da farverne var for tøsede. Så der er til et lille tæppe mere. 






tirsdag den 2. december 2014

12 months of knitting - December

Så blev det sørme også til årets sidste omgang #12monthsofknitting. December projektet blev til denne Mary-hue af garneresterne fra min høstjakke.

Mønster: A'la Mary Hue. Opskrift: http://www.lisbjerggarn.dk/home-products/pelsdusk-i-raevepels.html Garn: Strikkebogen - Lamauld, dobbelt-tråd. Forbrug: 2 ngl. Pind: 8. Pynt: rævekvast

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails