lørdag den 21. juli 2012

Når gode råd er dyre.

Ved snart ikke hvad jeg stiller op. Sagen er den at jeg ikke har nok mælk til Gustav mere, faktisk slet ikke nok. Så vi har speedet op til 4 måltider fast føde og en hyggetår til nat. Den sidste uges tid har dette heller ikke været nok. Gustav vågner og melder sig nu to gange om natten. Indtil videre har han om natten fået lov til at få bryst og tage det der var. Flaske er også forsøgt. Han stejler fuldstændig og får et hysterisk anfald hvis man stikker flasken i munden på ham. Og så er det at gode råd er dyre. Idag har jeg til middag kommet majsvælling i en kop, hvilket han slubrede i sig med velbehag. Så taktikken til nat er at han får vælling af kop med håbet om at han snart sover igennem igen.

Har du været udsat for lignende situation så giv endelig en tilbagemelding. Når man står i suppedasen kan man nogle gange ikke se skoven for bare træer. Især når man har været oppe i nat med to-timers intervaller.

7 kommentarer:

 1. Det er måske nemmere sagt end gjort, for jeg har aldrig manglet mælk - tværtimod.

  Men en ting jeg har erfaret, det er at jo mere du tilbyder bryst, jo mere mælk producerer du. Så hvis jeg vil dig, ville jeg ikke tilbyde så mange fastføde måltider, men i stedet tilbyde brystet. Jo mere du tilbyder fast føde, og værre gange bliver han lagt til, og det sætter din produktion ned. Håber du får gang i mælken igen. :)

  SvarSlet
 2. Jeg fik min mælkeproduktion op ved at bruge en malkemaskine (monster-tit og med høj intensitet)

  SvarSlet
 3. Mine to piger har som små kun fået flaske og jeg kender ikke noget til amning overhovedet. Dog ville Emma en overgang ikke tage imod sutteflasken når der var mælk i men kom jeg vælling i guffede hun med velbehag. Har du prøvet flaske med vælling.
  Sille ville kun tage flasken når jeg brugte Avent sutteflasker og Emma ville slet ikke tage imod Avent men kun de gammeldagssutteflasker, så hvis du ikke har prøvet at skifte suttedut på flasken, er det måske et forsøg værd. Håber snart I finder en løsning på jeres lige udfordring. For med så lidt søvn er det ikke rart. knus til dig. k

  SvarSlet
 4. Jeg tror faktisk at vi startede med en natflaske med vælling omkring det tidspunkt, 6 mdr. Startede med grød da hun var 4 mdr, og hun elskede det! Vællingen i flaske fik hun omkring kl 20, i sengen, og faldt i søvn enten med den, eller lige når den blev tom. Sov så gerne til omkring 2-3 og fik bryst, men der gik ikke lang tid før hun sov igennem til kl 6, og fik bryst dér.

  De bedste ønsker til jer, og som der også blev nævnt, så er det måske en idé med en malkemaskine/pumpe for at stimulere produktionen?

  SvarSlet
 5. Du skal jo også tænke på at når du får for lidt søvn og ikke føler dig udhvilet så er det svært for din krop at producere mælk nok...specielt nu hvor han begynder at skal have rgtig meget at spise. Jeg tror det er en god ide at give ham majsvælling enten i kop eller flaske, men mælkeproduktionen i kroppen indretter sig jo efter efterspørgslen og hvis du ikke ammer ham særlig meget vil kroppen jo heller ikke producere så meget mælk. Håber du får styr på det...i længden er det lidt uholdbart at være så meget vågen om natten...der er jo også brug for dig om dagen!

  SvarSlet
 6. Jeg havde heller ikke mælk nok til min søn, som voksede med lynets hast de første 6 måneder. Så får man ikke sin nattesøvn og så kan man slet ikke producere mælk. Så vi gik over til flaske ved 4-5 måneders alderen. I starten ville han heller ikke acceptere den, han fik deciderede opkastfornemmelser, men med de allermindste sutter fra Avent med lille bitte hul, så vænnede han sig stille og roligt til den - især når han var sulten nok. Men jeg måtte virkelig presse meget mælk ud fra flasken i starten, før han fattede at der kom mad ud af den ulækre plastiksut. ;-)

  SvarSlet
 7. Tusind tak for alle jeres fifs og gode råd og ikke mindst lidt opbakning. Status er at jeg varslede jo bål og brand til denne nat og havde gjort vælling klar i køleskabet, som jeg besluttet mig for at han skulle drikke af kop. Men om ikke knægten sov til kl 5 blev ammet ved begge bryster og sov videre til kl 8 som han plejer. Tror da vidst den fridag fra Trine gjorde underværker ved mig. Hun trækker også bare tænder ud for tiden. Godt min kæreste snart har ferie, så må han lige seriøst overtage den synkende skude. For lige nu er jeg mere eller mindre enemor, når han arbejder 12 timers vagter om natten.

  SvarSlet

Dejligt du kiggede forbi...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails