onsdag den 10. november 2010

Årets første Gode Råd...

Og til dem der ikke ved hvad Gode Råd er det en sønderjysk jule-småkage som bages i et jern. Jeg har kun et elektrisk jern. Men oprindelig et jernet lavet i støbejern til et gammelt komfur-plade hvor kagerne kan blive utrolig tynde hvis man er dygtig til at bage dem. Mine bliver lidt tykkere, men stadig meget tynde... De er på størrelse med en stor underkop. Trine elsker dem og det gør resten af familien skam også. Trine sad og guffede på køkkenbordet imens jeg fik bagt kagerne fordi. Hun lignede til sidst KrymmelMonster, hvis i kender ham fra Sesam Street...
Og det var så hvad det kunne blive til af 1 portion dej. Ligner det ikke lidt en pandekagestak ala Rasmus Klump.

5 kommentarer:

 1. Det er da vist en sønderjydsk tradition min familie ikke plejer. Ærgerligt for det ser da superlækkert ud.
  Og super hyggeligt med KrymmelMonster :)

  Kh Anne / Krittewitt

  SvarSlet
 2. Uhhh, det er bare guf. Min mor plejer også at lave dem, i et "rigtig" jern. Din dej ser dog noget flydende ud, hendes dej er, så hun triller små kugler ud af det. Måske vi kan smage dem den 23. ? ;o)

  SvarSlet
 3. Dem har jeg aldrig hørt om - men lækre ser de ud! Uhm..!

  SvarSlet
 4. Jeghar heller aldrig hørt omkagerne, selv om min mor oprindeligt er far Sønderjylland, men de ser lækre ud! Er de lidt som pandekager, blot mindre eller er de sprøde som småkager?

  SvarSlet
 5. Hej Kirsten. Spørg lige din mor om gode råd, så vil hun sige ummm... De er helt tynde og sprøde og går let istykker, på størrelse med en stor underkop.

  SvarSlet

Dejligt du kiggede forbi...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails