Og til dem der ikke ved hvad Gode Råd er det en sønderjysk jule-småkage som bages i et jern. Jeg har kun et elektrisk jern. Men oprindelig et jernet lavet i støbejern til et gammelt komfur-plade hvor kagerne kan blive utrolig tynde hvis man er dygtig til at bage dem. Mine bliver lidt tykkere, men stadig meget tynde... De er på størrelse med en stor underkop. Trine elsker dem og det gør resten af familien skam også. Trine sad og guffede på køkkenbordet imens jeg fik bagt kagerne fordi. Hun lignede til sidst KrymmelMonster, hvis i kender ham fra Sesam Street...
Det er da vist en sønderjydsk tradition min familie ikke plejer. Ærgerligt for det ser da superlækkert ud.
SvarSletOg super hyggeligt med KrymmelMonster :)
Kh Anne / Krittewitt
Uhhh, det er bare guf. Min mor plejer også at lave dem, i et "rigtig" jern. Din dej ser dog noget flydende ud, hendes dej er, så hun triller små kugler ud af det. Måske vi kan smage dem den 23. ? ;o)
SvarSletDem har jeg aldrig hørt om - men lækre ser de ud! Uhm..!
SvarSletJeghar heller aldrig hørt omkagerne, selv om min mor oprindeligt er far Sønderjylland, men de ser lækre ud! Er de lidt som pandekager, blot mindre eller er de sprøde som småkager?
SvarSletHej Kirsten. Spørg lige din mor om gode råd, så vil hun sige ummm... De er helt tynde og sprøde og går let istykker, på størrelse med en stor underkop.
SvarSlet