tirsdag den 1. april 2014

Løbe-stil ?

Her i weekenden havde jeg weekendvagt, hvor vi lige pludselig kom til at snakke om løb. Der er ret mange af mine kollegaer der er gode til at løbe og som jævnligt deltager i arrangerede løb helt op til maraton løb. Nå men det var nu kun os motionister der snakkede sammen, hvor min nye kollega fortalte at hun var med i løbeklub på et nybegynder-hold, hvor de lærte at løbe. Spurgte ind til hvordan man lærer at løbe. Derefter kom lange forklaringer på at man skal have den rigtige fodafvikling og ikke mindst lande på forfoden. Man skal løbe en med en vis frem-hældning. Man må ikke rotere i hoften. Man skal holde den rette kadance. Man skal have armene bøjet i 90 grader og underarmen skal peget lige fremad.
Med alle disse instrukser inde i mit hovedet løb jeg idag de mest koncentrede 5 km - nogensinde. For nærmset hvert skridt tænkt jeg på at få vægten frem på foden og hælde kroppen fremad og armene lige ud. Og utroligt nok, så løb jeg uden besvær hele 5 km uden at være nede at gå eller ændre hastighed. Så jeg løb 7.29 min/km og 4,96 km på 37 min, hvilket på nuværende tidspunkt er ret godt, taget min kondition i betragtning.
D. 19. maj har jeg til meldt mig 5 km til Femina-løbet og den 21. juni har jeg også tilmeldt mig 5 km til Bjerg maraton i Aabenraa. Så er der en gulerod at træne efter... Ses vi evt.


2 kommentarer:

  1. Totalt sejt. Der er jo nok lidt teknik i sådan noget løb når det kommer til stykket :-)

    SvarSlet
  2. SÅDAN Lise, jeg tænker også meget på at spænde i maven når jeg løber og ikke vrikke for meget. Det ser med garanti total åndssvagt ud :)

    SvarSlet

Dejligt du kiggede forbi...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails