mandag den 5. august 2013

Tanker og overvejelser om LCHF

Jeg følger en masse på Instagram som har taget livsstilen LCHF til sig. Og det ser bare dødgodt ud alt det de disker op med og deler på IG.
Selv har jeg været på biblioteket og låne biblen Spis dig mæt og glad.
Er helt med på budskabet og det lyder virkelig tillokkende.
Men at konvertere hele min familien til denne livsstil kan jeg bare ikke overskue. Har to små på 1 og 4 år og enmand der i snit har madpakke med hver anden dag til hans tolv timers vagter...
Det er især madpakker til mand og børn jeg gør mig overvejelser omkring. Og så vil jeg gerne have at mine børn får et helt normalt forhold til alt brød og kartofler og pasta, så jeg ikke nu præger dem med en kost som gør at de vælger dette fra og bliver kræsne.

Så lige nu lurer jeg faktisk bare på alle de ideer LCHF giver til alternativer til kulhydrater fx; blomkålsris og squach pasta.. Hvis jeg tilføjer disse ting i min kende Weight Watchers koststil vil det igen give lidt liv til madplanen. Nogle gange kører man jo lidt død i opskrifter og ideer.

Men jer som lever efter LCHF kan måske give lidt input til nogle af mine overvejelser..

5 kommentarer:

 1. Jeg synes også at LCHF er spændende og interessant og der er masser af lækre opskrifter og ideer. Vi har fulgt det sådan lidt on and off. Vi kan ikke rigtig få det 100% til at køre. Og vi har slet ikke introduceret det til vores børn - de er 2½ og 5 år og skal spise en hel almindelig kost med brød og fibre og kartofler og fredags snoller og hvad der ellers hører til :-) Men vores drenge er meget aktive og et par magre starutter, så der er bestemt ikke behov for at de skal undvære de ting. Men vi sørger selvfølgelig for at de får en sund og varieret kost alligevel.
  Men der er masser af lækre opskrifter på madbanditten som er Janes site. Vi har brugt det meget, især til desserterne og de søde sager. For det har vi meget hang til - og så er det jo godt med nogle lækre alternativer, som ikke er helt så slemme for krop og sjæl (og vægt!)
  Kh. Malene

  SvarSlet
 2. Har gjort mig samme overvejelser idet det primært er mig der ønsker at ændre på mine kostvaner og ikke mand og børn (på 2 og 5 år). Herhjemme bliver det i så fald en kombination. Børnenes og manfens madpakker er som det plejer med rugbrød og boller og min egen er så rester fra aftemsmaden eller andet Lchf mad. Aftensmaden de aftener jeg er hjemme og spise er Lchf retter hvortil der også serveres ris, pasta eller kartofler afhængig af hvad jeg normalt ville have lavet til.
  Mvh Rikke

  SvarSlet
 3. Jeg kigger også langt efter de lækre IG billeder :-)
  Men jeg har meget svært ved at forene den ret fede kost og brugen af fløde.. Vi har det ikke i hjemmet og det er ikke noget jeg har lyst til at få ind. Den del forstår jeg simpelthen bare ikke. Jeg er dog begyndt at låne lidt fra LCHF men kun som inspiration. Lyder til du har fat i den lange ende og synes det er nogle fine tanker. Jeg må indrømme jeg ikke er tilhænger af at børn ikke skal spise kartofler, ris osv og almindeligt rugbrød!
  Pøj pøj med maden ;-)

  SvarSlet
 4. Det kan jeg godt forstå. ;)

  Min mand og jeg har både prøvet palæo og LCHF siden nytår, men er faldet for LCHF. Indtil nu har pigerne ikke fået 100% LCHF-kost og kommer heller ikke til det. For som Malene skriver længere oppe, får de stadig rugbrød med i madpakkerne og ganske almindelig, møgusundt slik om fredagen.
  - men når vi alle er samlet om maden til aften og i weekenderne, så spiser hele familien LCHF!
  (Hvis der er noget, vi på forhånd ved de ikke kan lide, så koger vi lidt pasta, ris eller kartofler til dem.)

  Dem yngste på 4 mdr. er lige begyndt på grød og mos, og det er altså hvad sundhedspl. anbefaler med ris, hirse og kartofler som basis.
  - så jeg laver en stor portion kartoffelmos og fryser ned i små portioner, så kan jeg tage en op hver aften og blande i, hvad vi nu end skal have; blomkål, spidskål, gulerod...

  Det hjælper selvfølgelig, at min mand og jeg er lige motiveret for en kostomlægning/livsstilsændring og at vores piger gladeligt smager ny mad.

  Mht. til fløde og det ekstra fedt, så er den eneste forandring jeg har lagt mærke til, blødere hud, færre kilo på sidebenene og en længerevarende mæthedsfornemmelse. (Siger én der indtil få måneder siden havde bandlyst fløde i madlavningen og febrilsk havde skåret fedtkanten væk!) ;)

  Nå, det blev en længere smøre... Go for it!

  SvarSlet
 5. Det er ca en måned siden jeg hoppede på LCHF bølgen. Men gik med samme tanker som dig, da jeg har en hårdtarbejdende mand der har mad med, og 2 små piger på 2 og 5.
  Jeg synes dog ikke det har været den store omvæltning. Jeg har prøvet flere af lchf tingene på pigerne og de kan ikke lide det.
  Så det er kun mig der følger det herhjemme. Mand og børn får stadig stivelse i form af kartofler, ris, pasta, brød osv. Tilgengæld bliver de ikke fyldt af det fedt jeg dagligt indtager. Og det kører strålende. Til aftensmad får vi det samme, jeg undlader bare stivelsen og topper op med lidt fed creme fraiche, nødder og grønt i stedet..
  Spring ud i det hvis du har lyst. Jeg savner ikke brødet eller risene. Og det behøves ikke være besværligt, selvom det kun er en der følger den kost. :)

  SvarSlet

Dejligt du kiggede forbi...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails