mandag den 7. juli 2014

DIY - Opbevaring til tremmeseng

 Mange har efterlyst en DIY til den opbevarings-løsning jeg lavede til Gustavs tremmeseng for efterhånden en del måneder siden. Her får du min udgave, men målene er jo helt afhængig af hvordan målene på den pågældende seng er.

1. Vælg noget kraftigt bomuldsstof/bomuldslærred. Eller stryg nogle vlieseline bagpå det ønskede stof, for at stive det lidt mere.

2. Klip et bagstykke i den ønskede højde og bredde. Mit bagstykke måler 34 x 54 cm

3. I min har jeg valgt at lave to lommer. Man kan også lave tre. I hver side af hver lomme har jeg lagt 5-6 cm til. Dvs mit forstykke måler 27 cm i højde og og 58 bredt.

4. Lav nu et ombuk ellers sy skråbånd på den øverste kant af forstykket.

5. Marker nu midten af forstykket. Fra midten af forstykket har jeg lavet en bisse 6 cm inde på hver side og igen 6 cm inde fra hver side af forstykket. En bisse laves ved at folde stoffet vrang mod vrang og sy en stikning 2 mm inde.

6. Sy nu forstykket på bagstykket med en stikning lodret Midt for. Hæft også gerne siderne fast bare med en zigzag stikning.

7. fold nu bisserne ind til de mødes midt mod midt og igen siderne så de bisserne flugter kanten.

8. Sy nu en et skråbånd på forneden, hvor alle siderne på lommerne nu er foldet ind. Og derefter også foroven. Istedet for skråbånd kan man også vælge at lave et ombuk.

9. Lav nu 3 stropper, som kan gå imellem tremmerne og nå rundt om sengegavlen. Placer dem nu og hæft dem på posen. I kan se at mine ikke sidder med lige stor afstand, da det ellers ikke ville passe med tremmerne på sengen. Jeg har brugt trykknapper og man kan også lave knap og knaphul.







9 kommentarer:

 1. Enkelt og smart!
  Nu har vi ikke tremmeseng mere, men mon ikke den kunne bruges andre steder, mon? Fx kunne man slå et par 'øjne' i, og hænge den på væggen ved siden af sengen til bøger, drikkedunk osv. Det tror jeg mine unger ville elske!

  Hvor er det fine stof fra?

  Kh Maj

  SvarSlet
  Svar
  1. Stoffet er fra stof og stil. Stropperne kan da sagtens erstattes med store øjne istedet.

   Slet
 2. Den er rigtig fin!
  Hiver han så bare en bog op, hvis han lige vil læse lidt?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja så hygger han sig med bøger og blade når han har lyst.

   Slet
 3. Den er bare fin, tak for DIY, den må prøves af :-)
  Kh nanna

  SvarSlet
 4. Hvor er den fin. Og rigtig fin DIY! :)

  SvarSlet
 5. Sikke en smart idé - og tak for DIY :-)

  SvarSlet

Dejligt du kiggede forbi...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails